TAEKWONDO KAWARMALA

Vakantie Indonesie Roy en Maria

Posted by on okt 20, 2013

Vakantie Indonesie Roy en Maria

Op 23 september j.l. hebben Roy en Maria Kawarmala een rondreis gemaakt op het eiland Java.
Op dinsdagochtend arriveerden wij in Jakarta. Daar ontmoetten wij Angel ( mijn dochter ) en John die daar ook op vakantie waren.

Jakarta behoort tot een wereld stad met veel wolkenkrabbers. Na een verblijf van 4 nachten ging de reis naar jogja met de trein, een treinreis van 7 uurtjes. Bij aankomst in Jogja werden wij opgehaald door een TKD collega uit Jogja. Jogja is een stad met veel Hollandse invloeden en veel toeristen. De Borobudur is een echte trekpleister voor toeristen. Ook de bekende winkelstraat de Malioboro en de kraton en het paleis van de Sultan.

Na een verblijf van 5 nachten ging de reis door naar Semarang met een travel bus zonder Angel en John die reeds waren vertrokken naar Jakarta en daarna terug naar Holland. Semarang is een grote stad met veel oud Hollandse gebouwen o.a Lawang Sewu museum van Ambarawa en de bekende klenteng Agung Sam Poo Kong. In Semarang heb ik ook les gegeven bij de Sportschool Semarang. De leden van de school zijn meer aktief in stijl vorm Poomsae, ze zijn allemaal goed opgeleid o.l.v. Master George Lunarso.
Na Semarang zijn wij door gereisd naar Solo (midden java) met de travel bus. Solo /Surakarta is een leuke stad met veel Javaanse culturen, pasar Klever, de batik markt en de Kraton van Surakarta Hadiningrat, en de bekende rivier Begawan Solo. Na Solo / Surakarta zijn wij naar Bandung (west Java) gereisd de reis duurde 9 uren met de trein, was echt wel de moeite waard. Mooie landschappen, rijst velden( sawah ) en bergen. Bijna allemaal groen. Bandung noemen ze de Parijs van Java, hier zijn ook veel oude Hollandse gebouwen en het weer is niet zo warm als in Semarang.

Zondag 13 Oktober waren wij weer terug in Jakarta, in JKT hebben wij ook nog de Idul Adha meegemaakt. De moslim vieren het offer feest, de hele nacht feest tot vroeg in de ochtend. Overal eet karretjes, was erg gezellig, er was van alles te koop. Donderdag 17 Oktober waren wij veilig aangekomen op Schiphol Amsterdam. Voor ons is Indonesie nog altijd een mooi land, De Gordel van Smaragd.

In de foto gallerij zijn een paar foto’s te zien.